Wil je met ons in contact komen?

Over ons

Het Anker Bar & Food, hét adres voor een leuke dag met lekker eten en vol Twentse gastvrijheid. Bij ons kan alles. Het is er altijd gezellig. Een plek waar je elkaar ontmoet, blijft én terugkomt.

Het Anker is inmiddels één van de meest bekende plekken van Twente. Bij zonnig weer is het een relaxte hang out waar fijne muziek uit de speakers komt. Terwijl de kinderen zich vermaken in de speeltuin, kunt u met een relaxed gevoel genieten van een kopje koffie, een heerlijke wijn of probeer één van onze speciaalbiertjes van de tap. Iets minder mooi weer? Kom dan binnen in het vernieuwde restaurant en wij laten je genieten van échte Twentse gastvrijheid.

Maar waar is het gestart?

Het Anker Bar & Food van de familie Franken Volmerink is meer dan 100 jaar traditie en gastvrij vakmanschap!

Ze zeggen dat het café ontstaan is rond 1891 en 1900. In die tijd zijn de eerste grote restauraties van de Sint-Plechelmusbasiliek in Oldenzaal ook ontstaan. Bij de restauratie van de Sint-Plechelmusbasiliek waren bentheimerstenen nodig, deze werden verscheept vanuit Loohaven in Saasveld. De al bestaande boerderij in de Marke Dulder, nu Saasveld, deed op dat moment haar deuren open voor de harde werkers. Er werd koffie geschonken tijdens werktijd en een biertje in het weekend. Dit is de start geweest van een gastvrije locatie in Saasveld. De eerste officiële drankvergunning is in 1911 vergeven.

In 1949 is het café getroffen door een brand. Het café moest opgeknapt worden. Dit resulteerde in een heropening in 1950. De boerderij van de familie Franken Volmerink heeft in 1986 plaats gemaakt voor een grote een feestzaal waar ruim 350 feestgangers een feestje kunnen vieren. Rond 2002 is er een fietspad aangelegd langs het café, deze kans werd met beide handen aangepakt, waarop er een groot terras en speeltuin gerealiseerd is. Het erachter gelegen Hippisch Centrum de Ankerhal wordt vanaf deze tijd ook geëxploiteerd door de familie Franken Volmerink. Hier worden paardensport gerelateerde evenementen georganiseerd.

De haven in het landelijk gelegen Twentse Saasveld is inmiddels verdwenen, maar het café dat haar naam ‘Het Anker’ dankt aan die tijd, is uitgegroeid tot een veelzijdig en gastvrij horecabedrijf! Sinds mei 2024 zijn Emily en Sander Lucardie de nieuwe eigenaren en zetten het gezellige Anker voort!

Wij zijn er voor jou

Heb je iets te vieren, heb je bijzondere wensen of wil je genieten met een groep? Wij hebben talloze ideeën om je een unieke avond te bezorgen. Vraag ons ernaar.

Contact
Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico